Resultaten bekend: buitenspelen en bewegen

Spelen en bewegen is niet alleen leuk, maar belangrijk en gezond voor de motorische, creatieve en emotionele ontwikkeling. Kinderen leren samenspelen, uitdagingen aangaan, grenzen verleggen en ontwikkelen hun talenten. Dagelijks vrij kunnen spelen en bewegen is een basisvoorwaarde om gezond op te groeien.

Samen spelen vormt de basis voor samen leven

Voor kinderen met een beperking is het even zo belangrijk om zich spelend te kunnen ontwikkelen, zelfvertrouwen te krijgen en vriendschappen op te bouwen met leeftijdsgenootjes in de buurt. Door van jongs af aan samen te spelen, leren kinderen met en zonder beperking dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat iedereen meedoet.

Voor ouderen is bewegen gezond, zij blijven langer fit en kunnen langer meedoen. Ook leidt bewegen in de openbare ruimte tot sociale ontmoeting. Een beweegvriendelijke openbare ruimte stimuleert jeugd en volwassenen om naar buiten te gaan en elkaar te ontmoeten, wat goed is voor het individuele welzijn en vitaliteit van onze inwoners.

Resultaten

De gemeente wilde van jong tot oud weten wat de inwoners van Etten-Leur belangrijk vinden op het gebied van spelen en bewegen. De vragenlijst is afgesloten.

De resultaten zijn verwerkt en vind je hier

Hoe nu verder?

Het speel- en beweegbeleid staat in juni/juli 2024 op de agenda van de gemeenteraad. 

 

Bezoek en postadres

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076 

Postbus 10100
4870 GA Etten-Leur 

Contact

Vragen over Etten-Leur Maken we Samen? Laat het ons weten via het contactformulier. 

Contactformulier

 

 

Cookie-instellingen